Hae sivuilla

Jätelainsäädäntö uudistui – mikä muuttuu?

Jätelaki uudistui kesällä 2021 ja uusi jäteasetus tuli voimaan viime vuoden lopussa. Lainsäädäntöuudistuksen tavoitteena on edistää jätteiden kierrätystä ja kiertotaloutta.

Uudistus tuo Ekoroskin alueen kotitalouksille lisääntyvää syntypaikkalajittelua kierrätettävien pakkausmateriaaleista osalta. Keräysvelvoitteet tulevat voimaan vaiheittain tulevina vuosina.

Jäteasetuksen erilliskeräysvelvoitteet

Vähintään 5 huoneiston asuntoyhtiöllä on oltava erilliset keräysastiat kartonki-, muovi- ja lasipakkauksille sekä metallille bio- ja energiajäteastioiden lisäksi heinäkuusta 2023 alkaen.

Alle viiden huoneiston asuntoyhtiöille ei ole jäteasetuksessa erilliskeräysvelvoitetta pakkausmateriaaleista. Keräyksen järjestäminen kiinteistölle vapaaehtoisesti on kuitenkin mahdollista. Alueen ekopisteet ovat myös käytettävissä pakkausmateriaalien lajittelua varten.

Alueelliset ratkaisut jätehuoltomääräyksissä

Kunnan jätehuoltoviranomainen voi asettaa jätehuoltomääräyksissä jätelainsäädäntöä laajempia erilliskeräysvaatimuksia. Pohjanmaan jätelautakunta ylläpitää Ekoroskin alueen jätehuoltomääräykset ja päivittää ne vuoden 2022 aikana.

Pohjanmaan jätelautakunta tiedottaa alueellisista ratkaisuista, kun jätehuoltomääräykset on päivitetty ja hyväksytty. Lisäksi Ekorosk on yhteydessä kiinteistöjen haltijoihin hyvissä ajoin ennen kuin muutokset jätteiden keräyksestä on tarve toteuttaa.  

ekoso-logo-inv.png

Ota yhteyttä

Puhelin

(06) 786 3737

Sähköposti

info(a)ekoso.fi

Postiosoite

Pohjanmaan jätelautakunta

PL 41

68601 Pietarsaari

Suomi

Käyntiosoite

Koulukatu 25-27 C

Pietarsaari

TIETOSUOJASELOSTE

» Tietosuojaseloste (pdf)