Jätelautakunnan pääsivulle
språkval / kielivalinta
Avfallsnämnden - Jätelautakunta -logo
   
Pohjanmaan jätelautakunta - Yleistä

   
Mikä on Pohjanmaan jätelautakunta?

Pohjanmaan jätelautakunta on Ekorosk Oy:n 10 jäsenkunnan yhteinen lautakunta jonka vastuualueeseen kuuluu asutuksen jätehuolto. Jätelautakunta toimii yhteisenä viranomaisena jäteasioissa joita on eritelty Jätelaissa sekä lautakunnan ohjesäännöissä. Kaikkia jätehuoltoon kuuluvia tehtäviä ei ole kuitenkaan karsittu pois jäsenkunnilta, vaan kunnat vastaavat jätehuollon valvonnasta sekä roskaantumisasioista.

Jätelautakunnalle kuuluvat tehtävät käsitellään kuten ne on määrätty Jätelaissa sekä Jätehuoltomääräyksissä. Jätelautakunta tekee itsenäisiä päätöksiä.

[ Ajankohtaista


Evijärvi

Kauhava

Kaustinen

Kokkola

Kruunupyy


Luoto

Pedersöre

Pietarsaari

Uusi-
kaarlepyyVeteli
10 jäsenkuntaa


Mitkä ovat Jätelautakunnan tehtävät?

Jätelautakunta laatii jätehuoltomääräyksiä, antaa yleisiä ohjeita sekä hyväksyy kotitalouksiin kohdistuvat taksat. Lisäksi Jätelautakunta antaa jätehuoltoon liittyviä lausuntoja ja selvityksiä eri viranomaisille. Yhteistyö kuntien ympäristöviranomaisten ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen kanssa on jatkuvaa.

Yksi Jätelautakunnan keskeisimpiin tehtäviin kuuluu jäteastian pidennettyä tyhjennysväliä koskevien anomuksien käsittely. Myös ilmoitukset yhteisestä jäteastiasta tulevat Jätelautakunnalle.

Jätelautakunnalla on mahdollisuus käyttää tarkastusoikeutta seuratakseen että annettuja ehtoja noudatetaan. Edellinen tapahtuu lähinnä kompostoritarkastuksien muodossa.


Miten lautakunta toimii?

Jokaisella jäsenkunnalla on edustaja Jätelautakunnassa. Riippuen asian laadusta Jätelautakunnan päätökset tehdään joko lautakunnan kokouksessa tai virkamiespäätöksinä.


POHJANMAAN JÄTELAUTAKUNTA
PL 350, 68601 Pietarsaari
Puh: (06) 786 3737, Faksi: (06) 786 3740
Sähköposti: info(a)ekoso.fi
  
PÄÄVALIKKO
OHJEET
TIETOLEHTI
REKISTERISELOSTE


   
 Takaisin  |  Sivun alkuun    
Kotisivun ylläpito: Livion